Nakup jedilnih in kuhinjskih stolov je odločitev za več let. Vendar je na trgu na voljo veliko vrst, ki se razlikujejo po slogu in materialu, iz katerega so izdelane. Katere vrste so najpogosteje v ponudbi? Preverite jih in ugotovite, kakšne so prednosti posameznih vrst takšnega pohištva.
Kazalo:
Leseni jedilni stoli
Klasika pri notranjem oblikovanju so leseni kuhinjski in jedilni stoli. Lepi, trpežni in udobni ter trajajo več let. Seveda pa se ne prilegajo vsem vrstam notranjosti, zato morate dobro premisliti o njihovi izbiri.
Plastični stoli
Plastika je odličen material za izdelavo kuhinjskih stolov. Ne le zato, ker je lahka, temveč tudi zato, ker je z nje mogoče zelo enostavno odstraniti morebitno umazanijo. To je izjemno pomembno zlasti v hišah z majhnimi otroki, saj se v njih pohištvo običajno najhitreje umaže.
Oblazinjeni stoli
Lepa, elegantna in daje notranjosti prijeten občutek. Takšni so oblazinjeni kuhinjski in jedilni stoli, ki jih lahko kupite ne le v preprostih barvah, temveč tudi v zanimivih kombinacijah in celo vzorcih. Ena od redkih slabosti je, da se takšno pohištvo lažje umaže. Zato jih je bolje izbrati za jedilnico in ne neposredno za kuhinjo, kjer jemo obroke vsak dan in ne le ob praznikih.
Kovinski stoli
Druga možnost so stoli iz kovine. Ta material je videti odlično v sodobnih in minimalističnih notranjostih ter zagotavlja trdnost za več let. Vendar je lahko za marsikoga “preveč hladen”, čeprav se pogosto kombinira tudi z oblazinjenimi sedeži, kar mu daje zelo domač občutek.
Kot vidite, obstaja veliko različnih vrst jedilnih in kuhinjskih stolov, kar bo nekaterim olajšalo odločitev o nakupu, drugim pa jo bo otežilo prav zaradi tako velike količine razpoložljivih možnosti.