Superhrana – resnično deluje ali je to le marketinška poteza?

Zdravo prehranjevanje je ključ do zdravega življenja in telesa. No, vsaj tako neprestano poslušamo zadnjih nekaj let. Pa je temu res tako? Celotno sliko moramo vzeti na malce bolj široko. Vsekakor je zdrava prehrana ključ do zdravega telesa in duha, vendar je to bilo že od nekdaj.superhrana Zavedati pa se moramo, da je danes hrana že tako predelana, da enostavno moramo paziti na to, kaj pojemo. Naše telo zaužije ogromno hrane, ki ni dobra za nas, za prebavo in nasplošno gledano na zdravje. Ko govorimo o superhrani, nikakor nimamo v mislih zgolj oreščke in podobno hrano, marveč med superhrano spadajo vsa živila, ki so zdrava.

Govorimo o živilih, ki vsebujejo veliko antioksidantov, vitaminov in mineralov. Vse to je zelo pomembno za naše delovanje in zdrav razvoj ter zdravo življenje. Superhrana so tista živila, ki delujejo podobno kot zdravila. Poznamo več različnih vrst super hrane.

Superhrana je tako vsa zelenjava in sadje, oreščki, morske alge in še bi lahko naštevali. Nikakor se takšni hrani ne izogibajte, saj je le ta najbolj bogata z vitaminu, minerali in vsemi potrebnimi snovmi, k jih telo potrebuje.

Superhrana ni zdravilo

Vseeno se moramo zavedati, da superhrana ni zdravilo, marveč deluje preventivno oziroma kurativno, vendar nikakor ne kot dejanska zdravila. Če imate težave, bo superhrana pripomogla k hitrejši ozdravitvi na naraven način, nikakor pa ne bo tista, ki bo nadomestila vsa potrebna zdravila. Skratka, superhrano moramo znati uživati. Nobeno pretiravanje vsekakor ne bo pomagalo. Ravno nasprotno. Pretiravanje lahko vodi v nasproten učinek in je lahko zaradi tega precej škodljiva.

Superhrana je torek tista vrsta živil, ki je potrebna v prihodnosti in sedanjosti. Poznamo številna predavanja, knjige in izobraževanja ter članke na temo superhrane. Pomembno je, da iz tega izluščite, kaj vaše telo potrebuje. Vedno morate gledati na to, kaj potrebujete. Nikakor ne uživajte nečesa le zaradi tega, ker to dela tudi vaš prijatelj, marveč zato, ker to vi enostavno potrebujete. Superhrana je zagotovo hrana, ki vam bo polepšala življenje in pripomogla k boljšemu zdravju. Zatorej uživajte veliko priporočenega sadja, zelenjave ter razne ostale superhrane, ki bo pripomogla k bolj zdravemu življenju.

Je lahko dobra hrana pripravljena tudi na roštilju? Seveda! Ribe, zelenjava in še marsikaj drugega, slastnega, sočnega in zdravega, se lahko pripravi v zunanji kuhinji. Spletna trgovina flamula.hr je tista, kjer boste našli več informacij, imajo pa tudi različico trgovine v italijanskem in slovenskem jeziku. Obiščite jih in si kupite odličen roštilj za poletne vrtne zabave.

Iz iste kategorije: