Gumi predpražniki so nujni tudi za fine avtomobile

Če imate radi svoj avto oziroma cenite svojo lastnino, za katero ste morali kar nekaj časa delati, potem gotovo skrbite, da je vaš jekleni konjiček dobro vzdrževan in čist. To pomeni, da so v njem tudi gumi predpražniki – ne glede na to, kako prestižno znamko vozite.gumi-predpražniki
Sam sicer nimam nič kaj prestižnega avtomobila temveč povsem običajen družinski avto, a ker so pri hiši trije otroci, dobro vem, kako nujni so ob deževnih in zasneženih dneh gumi predpražniki. Sem se pa precej začudil, da to ni bilo jasno mojemu sodelavcu. Res je sicer, da je še mlad in še nima otrok, a ker vozi prestižno nemško limuzino, za katero bo še precej dolgo plačeval lizing, bi lahko vedel, da se izplača zanjo malo bolje skrbeti. Naj vam povem zgodbo v celoti, ki vas bo prepričala, da so gumi predpražniki nujni, tudi če nimate otrok in tudi če (po mnenju nekaterih) kvarijo prestižni izgled avtomobila.
Na sestanku pri sodelavcu sta bila ravno pred časom za kosilo poslovna partnerja, s katerima veliko poslujemo. Običajno bi ju na kosilo povabil naš direktor, a ker je bil ravno tega dne odsoten, je sodelavcu naročil, naj pelje poslovna partnerja na kosilo v bližnjo restavracijo kar on. Seveda ju je peljal s svojim lepim avtomobilom – službeni, ki je bil na voljo, je bil »preslab«, s službeno limuzino pa se je seveda odpeljal direktor. Sodelavec je torej gospoda peljal v svojem avtomobilu in ko so se vrnili, še nekoliko sestankovali, nato pa sta partnerja odšla, je bil vidno slabe volje. Povedal je, da je eden od njiju očitno na parkirišču pri gostilni stopil na pasji iztrebek in to opazil šele potem, ko je že sedel v avto – in seveda tud avto že umazal. Nisem si mogel pomagati, da se ne bi smejal in šel pogledat. Madež je bil minimalen, smrad pa maksimalen – in če bi bili v avtu gumi predpražniki, ne bi bilo nobenih težav, vendar pa jih sodelavec ni imel, ker so grdi, ker jih ne rabi, ker v avtu običajno zadaj nihče ne sedi … Seveda si lahko predstavljate, da je šel avto že naslednji dan na temeljito globinsko čiščenje, in to je sodelavca nazadnje stalo toliko, da bi lahko kupil kar nekaj kompletov predpražnikov. In prepričan sem, da jih tudi bo – takoj ko se stvar malo poleže in ga v službi ne bomo več dražili glede kakca v finem avtomobilu.

Gumi predpražniki so zelo praktični za čiščenje, kar prav pride v vseh razmerah, tudi zimskih, ko se nanje prijemlje sol in kamenčki, kar pohodimo s čevlji v snegu. Takrat ne pozabite v prtljažnik spraviti tudi verige za sneg. Morda vas rešijo v neprijetnih razmerah na cesti.

Iz iste kategorije: