Sedežne garniture

 

Stavim, da so sedežne garniture med prvimi asociacijami na katere pomislite, če vas nekdo prosi, da mu naštejete nekaj kosov pohištva. In to seveda ni nobeno presenečenje, saj gre za pohištvo, ki je prisotno praktično v vsakem stanovanju ali hiši in je element, okrog katerega se v večini primerov vrti dogajanje v dnevni sobi. Na sedežni se zbere družina ob skupnem gledanju televizije, starši pa si na njej spočijejo, ko se vrnejo iz službe. Idealne so za popoldanski počitek, tudi malica pa marsikdo kar na njih.

Najpogosteje sedežno garnituro torej najdemo v dnevnih sobah, nič nenavadnega pa ni, če se jo odločite postaviti v katerikoli drug prostor. Manjši kavč ali počivalnik v jedilnici ali spalnici je precej pogost, večji dvosed ali trosed pa krasi marsikatero večjo otroško sobo. Tudi v pisarniških prostorih najdemo elegantne usnjene sedežne garniture, ki dajo prostoru pridih elegance in kažejo na uspešnost tistega, ki v pisarni sedi.

Seveda pa usnjene sedežne garniture ne spadajo zgolj v poslovne stavbe, ampak lepšajo veliko domov. Resda gre za dražje variante teh garnitur, a glede na to, kako trpežne so in kako lahko jih je vzdrževati, bodo zlahka upravičili višjo ceno. Garniture iz blaga so sicer cenejše, a vsi vemo, kako dovzetne so za madeže in kako hitro se blago poškoduje, sploh če imate doma kakšnega hišnega ljubljenčka z ostrimi kremplji.

In glede na to, kako zelo pomemben del naših domov sedežne garniture so, smo pripravili spletno stran, ki se ukvarja točno z njimi in zgolj z njimi. Vabljeni.

 

Iz iste kategorije: