Optimizacija spletnih strani – OptiWeb

Optimizacija spletnih strani za iskalnike je proces, kjer v skladu s priporočili iskalnikov, stran optimiziramo, da je na ciljanje ključne besede višje uvrščena. Če povemo bolj preprosto, z optimizacijo bo spletna stran bolje uvrščena, kar se prenese v več obiska in boljšo prepoznavnost.

V tujini je optimizacija spletnih strani (search engine marketing) že zelo priznana panoga, ki ima veliko ponudnikov in naročnikov. Pri nas v Sloveniji jih je sicer manj, zaradi manjšega trga, a je opaziti povečanje povpraševanja in seveda tudi ponudbe.

Spletna stran je že dolgo časa nujnost za podjetja, saj veliko uporabnikov išče informacije po spletu. Koliko ljudi pa najde spletno stran podjetja, pa je odvisno od kvalitete strani in seveda tudi uvrstitve na iskalnikih. Spletna stran vam ne koristi veliko, če je uporabniki ne najdejo. Zato se pomembnosti optimizacije zaveda vse več podjetij, posebej takih, ki velik del dobička ustvarjajo s prodajo prek spleta, in vedo, da lahko eno samo mesto višje v iskalniku pomeni tudi 1.000 več obiskovalcev, ki so lahko potencialni kupci.

Če se odločate za optimizacijo spletne strani pa prej še niste slišali zanjo, se je dobro malo pozanimati kaj vključuje, kako poteka in predvsem kdaj bodo vidni njeni učinki. Natančnega odgovora seveda ni, ker je vse odvisno od stanja spletne strani in še bolj od konkurenčnosti ključnih besed na katere boste ciljali. Zato se je o tem najbolje posvetovati s strokovnjaki za optimizacijo spletnih strani, ki vam bodo izdelali tudi primerno ponudbo.

 

Iz iste kategorije: