Reševanje izgubljenih fotografij

podatki

Vrsta digitalnih fotoaparatov in najrazličnejših digitalnih kamer za shranjevanje slikovnih podatkov uporablja spominske kartice. Spominska kartica je elektronski pomnilniški mediji za shranjevanje podatkov, ki ga lahko izbrišemo ali reprogramiramo. Marsikatera moderna digitalna kamera ima tudi notranji spomin za omejeno število fotografij, ki jih je nato mogoče prenesti na spominsko kartico ali prek priključkov kamere na drug medij, četudi spominska kartica ni vstavljena v napravo. Spominske kartice lahko vsebujejo veliko količino fotografij, ki jih je potrebno obdelati le, ko je ta polna. Za večino uporabnikov to pomeni na stotine kakovostnih slik, shranjenih na eni sami spominski kartici oz. v napravi. Žal pa vsaka najmanjša težava s tako spominsko kartico ali napravo lahko privede do izgube podatkov.

Kako postopati ob izgubi podatkov?

Izguba fotografij, ki ste jih posneli, da bi ob njihovem predvajanju podoživeli poseben dogodek, je gotovo veliko razočaranje, vendar poskušajte ostati mirni. Podatke boste najverjetneje lahko dobili nazaj, pri čemer je dobro, da se tega opravila ne lotite sami, saj lahko stanje še poslabšate in na koncu podatke celo uničite. V specializiranem podjetju za reševanje podatkov (reševanjepodatkov.com) Kotar so vam v takih primerih na razpolago strokovnjaki, ki vam bodo uspešno priskočili na pomoč.

Kako poteka reševanje izgubljenih fotografij oz. slikovnih podatkov?

Reševanje izgubljenih fotografij je postopek, pri katerem gre navadno za obnavljanje ali restavriranje specifičnih tipov podatkov, ki so zapisani na poškodovanih, okvarjenih ali zaradi kakršnega koli drugega razloga nedostopnih spominskih karticah za shranjevanje podatkov, pri čemer sta najpogostejša razloga za izgubo podatkov okvara ali nehotena poškodba tovrstnega nosilca podatkov. Takoj za njima so po pogostnosti primeri, ko so z nosilca podatkov ti pomotoma izbrisani … Naj bo razlog kateri koli od teh, ki so našteti, ali ne, v vsakem primeru govorimo o izgubi fotografij oz. slikovnih podatkov. In vendar ne gre obupati takoj, saj podatki z nosilca navadno niso takoj izbrisani, vendar uporabnik njihovih zapisov s pomočjo standardnih iskalnikov ne more najti. Ker tehnično podatki na nosilcu še obstajajo, jih je mogoče s posebnimi postopki tudi obnoviti. Podjetje Kotar v ta namen uporablja najnovejše restavratorsko orodje z vrhunsko diagnostiko, s katerim so pomagali že številnim nesrečnim strankam, ki so izgubile podatke. Dovolite jim, da pomagajo tudi vam!

Iz iste kategorije: