Kaj narediti,da bo tiskanje cenejše?

Tiskalniki so naš vsakdan. Natisnemo kak recept, morda sporočilo, ali pa nakupovalni listek. Pa vendarle, pri takem tiskanju je kvaliteta tiska nepomembna. Zato se kar samo od sebe ponudi vprašanje, kako prihraniti čas in črnilo ali kartušo, da bo tiskanje čim cenejše.

Spreminjanje kvalitete tiska v hitro tiskanje ali »tiskanje osnutka« (Fast draft), nam lahko prihranita čas, denar in hkrati črnilo, vendar ne smemo pozabiti spremeniti nastavitev nazaj na normalno ali najboljše, če hočemo tisk boljše kvalitete.

Za demonstracijo bomo uporabili tiskalnik HP 5150 ( barvni brizgalni tiskalnik).

Kako to naredimo?

1. V programu Windows, kliknemo gumb Start (levo spodaj), nato izberemo nadzorno ploščo ali Control Panel.

2. V nadzorni plošči izberemo Naprave in tiskalniki (Printers and Other Hardware).

3. V naslednjem meniju izberemo Tiskalniki in faxi (Fax and printers).

 

4. Nato izberemo nameščen tiskalnik in nanj kliknite z desnim miškinim gumbom.

5. V meniju, ki se prikaže, izberemo Nastavitve tiskalnja (Printing Preferences). Tukaj se pojavi meni, ki ima več možnih opcij (odvisno od tiskalnika).

6. V zavihku nastavitve (lastnosti ali možnosti – Print quality ) Izberite hitro ali osnutek (fast, draft)

7. Če bi radi prihranili pri barvah, izberite v zavihku barve (color) Uporabi samo črno barvo ali Print in Greyscale, če vaš tiskalnik ponuja dodatno možnost, lahko izberete tudi še tiskaj samo z črno barvo (Black ink only).

8. Potrdite z klikom na »v redu« ali uporabi (OK).

To je to. Vaš tiskalnik bo sedaj tiskal veliko hitreje, sicer bo slabša kvaliteta tiskanja, boste pa prihranili na črnilu in barvah, dokler ne boste nastavili nastavitev nazaj na barvno in normalno ali najkvalitetnejše tiskanje. Da spremenite kvaliteto tiskanja nazaj na standardno ali morda celo najkvalitetnejše tiskanje, enostavno uporabite enak postopek kot je napisan tu, le spremenite način tiskanja in katere barve boste uporabili.

Opoba : Različni tiskalniki ponujajo različne nastavitve in menije. Če v vašem primeru ni enak vrstni red postopka, je vsekakor zelo podoben.

Tiskanje je zabavno, a hkrati lahko tudi dokaj drago, zato je pomembno, da spremenite nastavitve kvalitete tiskanja, če ni pomembna kvaliteta tiska.

Če te zanimajo tiskalniki, klikni tukaj.

 

Iz iste kategorije: