Kupite growbox za indoor gojenje rastlin!

Growbox je poseben šotor, ki se ga uporablja za gojenje rastlin. Na tak način lahko rastline gojimo tudi v notranjih prostorih, recimo v kleti, saj growbox rastlinam omogoča vse, kar potrebujejo za rast. Zaradi tega je nujno poskrbeti tudi za ustrezno razsvetljavo znotraj šotora oziroma grow tenta, poleg tega pa mora imeti growbox tudi ustrezno zračenje in vse ostalo, kar potrebujejo rastline. Na tak način lahko pod šotorom gojimo praktično katerekoli rastline skozi celo leto, uporabimo pa ga lahko tudi za gojenje konoplje.

Omogočite rastlinam optimalne pogoje za rast!

Growbox rastlinam omogoča optimalne pogoje za rast. To je tudi predpogoj za uspešno gojenje in za to, da vam bodo rastline lepo uspevale. Znotraj šotora namreč lahko sami nadzorujete razmere za rast in jih uravnavate, kar je recimo za gojenje konoplje ali drugih vrst rastlin zelo pomembno. Zunaj na prostem rastlinam nikoli ne bi mogli nuditi tako odličnih pogojev za rast, kot jim jih lahko nudite znotraj grow tenta.

Stabilen grow tent iz kakovostnih materialov

Ko izbirate growbox, je pametno izbrati čim bolj kvalitetnega. Nikar ne kupujte cenenih šotorov, saj boste pri uporabi hitro opazili, zakaj so bili tako poceni. Velikokrat je problem že v sami stabilnosti. Dejstvo je namreč, da mora biti growbox čim bolj stabilen. Zaradi tega mora growbox imeti ogrodje iz trpežnih kovinskih cevi. Poleg tega pa je pomemben tudi material prevleke oziroma platna, s katerim je prekrit growbox oziroma njegovo ogrodje. To mora biti trpežno in ne sme prepuščati svetlobe, zaradi česar so kakovostno zašiti šivi bistvenega pomena.

Prav skozi šive namreč svetloba najpogosteje prodre v growbox. Enako velja za zadrge, ki so nameščene na growbox. Kvaliteten growbox je torej tisti, ki ima nepropustne šive in zadrge, skozi katere svetloba ne more prodreti. Hkrati pa morajo biti zadrge takšne, da se ne zatikajo, ampak omogočajo enostavno odpiranje in zapiranje odprtin za lažji dostop do rastlin. Izberite torej growbox, ki omogoča rastlinam čim boljšo rast, vam pa čim bolj enostaven dostop do njih, kar vam olajša oskrbo.

Kakšne dimenzije šotora za gojenje rastlin izbrati?

Za gojenje konoplje ali kakšnih drugih rastlin se uporabljajo grow tenti različnih dimenzij. Pomembno je, da je izbrani growbox prilagojen kvadraturi prostora, v katerem bo nameščen. Če se z indoor gojenjem rastlin do sedaj še niste ukvarjali, je morda za začetek bolje kupiti manjši growbox, ki je seveda tudi cenejši od tistega večjih dimenzij. Kmalu boste videli, da tudi tak manjši growbox omogoča gojenje dokaj velikega števila rastlin, kar za začetnika čisto zadostuje.

Gojenje konoplje in drugih rastlin

V kolikor bi radi kupili growbox za gojenje rastlin, ne pozabite na to, da je poleg slednjega treba kupiti še marsikaj drugega, saj sam growbox ni dovolj. Da bodo pogoji za rast rastlin res optimalni, poskrbi namreč šele dodatna oprema, ki jo namestimo v growbox. Poleg grow tenta oziroma šotora za indoor vrtnarjenje je tako treba poskrbeti še za:

  • ustrezno razsvetljavo,
  • prezračevalni sistem,
  • kakovosten karbonski filter.

Poleg vsega naštetega pa boste seveda v growbox morali namestiti tudi ustrezne posode, v katere boste posadili rastline. Dobro pa je imeti tudi termometer za growbox, s katerim merimo temperaturo znotraj njega, ter vlagomer, s katerim merimo vlago. Primerna vlažnost zraka je za gojenje konoplje namreč zelo pomembna in jo je treba prilagajati glede na trenutno fazo rasti oziroma cvetenja. To, kakšna je vlažnost znotraj growboxa, pa brez vlagomera težko natančno določite, zato je ta skorajda nujna oprema, brez katere tisti, ki želi uporabiti growbox za gojenje rastlin, skorajda ne more.

Kje kupiti vse za gojenje rastlin?

Growbox in vse ostalo za gojenje rastlin v notranjih prostorih lahko kupite v spletni trgovini Urban farmer, ki jo najdete na naslovu https://www.urban-farmer.si. V njihovi ponudbi boste zagotovo našli ustrezen growbox za gojenje rastlin, saj imajo veliko izbiro različnih modelov. Poleg tega pa boste v njihovi spletni trgovini našli tudi vso ostalo opremo za gojenje rastlin, prezračevalne sisteme, vse za razsvetljavo, sijalke, filtre itd. Na voljo pa so tudi različna kakovostna gnojila in vsi drugi dodatki za boljšo rast in pospeševanje cvetenja, odlični substrati, sistemi za hidroponiko, semena različnih vrst in še kaj. Oglejte si torej ponudbo in izberite ustrezen growbox zase!

Iz iste kategorije: