Lovište in Pelješac

Predstavljamo našo novo spletno stran www.lovište.com, na kateri predstavljamo kraj Lovište. Je naša prva stran namenjena tudi hrvaškemu trgu in zato v celoti prevedena tudi v hrvaščino (poleg slovenščine in angleščine). Na strani je predstavljeno majhno mestece Lovište, ki se nahaja na polotoku Pelješac. Kljub majhnosti in oddaljenosti od Slovenije je kraj pri nas zelo dobro poznan.

Na strani so tudi opisi in prestavitve okoliških krajev: Orebič, Kučište, Viganj, Nakovana, Korčula, Ston … Celotno področje ima bogato zgodovino povezano predvsem z Dubrovnikom in dubrovniško republiko, pa tudi drugimi pomembnimi državami preteklega časa kot so Benetke ali pa Avstro-ogrska monarhija.

V novejšem času celoten polotok Pelješac pravzaprav živi od turizma, kljub temu, da pridelujejo tudi znana pelješka vina (plavac, Dingač) in še vedno pridelajo veliko olivnega olja. Velikih turističnih naselji na Pelješcu ni, večinoma gre za majhne hotele, aparmaje in manjše kampe. Tudi v Lovištu ni drugih turističnih zmogljivosti kot večje število privatnih apartmajev in sob, ter dva manjša kampa.

toplice v Sloveniji

Toplice so odličen način za sproščanje in uživanje

Že starim Rimljanom je bilo jasno, da so terme lahko odličen način za sproščanje pa tudi za uživanje. Vedeli so, da so zaradi učinkov termalne vode tudi zelo koristne za njihovo zdravje oziroma za zdravljenje številnih bolezni.

Iz iste kategorije: