Računovodski servis – izberite ustreznega!

 

Vsako podjetje potrebuje nekoga, ki bo skrbel za finance in knjigovodstvo. Večina podjetij za to najame računovodski servis in s tem skrb za to prepusti strokovnjakom, ki so za to ustrezno usposobljeni. A glede na to, koliko računovodskih servisov pri nas deluje, je iskanje lahko dolgo, mučno in v kolikor se ne odločite prav, tudi drago. Kako torej izbrati ustrezno osebo za vaše računovodstvo?

Cene teh storitev so različne, a nikar naj ne bo ravno cena odločilni dejavnik pri vaši izbiri. Seveda nikakor ni smotrno, da samostojni podjetnik na začetku svoje poti plačuje čez sto evrov za vzdrževanje financ, ki zajema le nekaj poslovnih dogodkov mesečno, a vseeno iskanje najbolj poceni servisa ni priporočljivo. Pri ceni bodite tudi pozorni če vključuje tudi izdelavo zaključnega računa, ali vam to zaračunajo posebej.

 

Bolj pomembno je, da se lahko računovodski servis ponaša z dobrimi referencami in da so njegove stranke zadovoljne s storitvijo. Pozanimajte se pri podjetnikih, ki jih osebno poznate in jih povprašajte kako so s svojim računovodstvom zadovoljni. Če nimajo resnih pripomb, lahko njihov servis uvrstite v ožji izbor.

Izbira ustreznega računovodstva je resna stvar, ki ji je treba posvetiti veliko pozornosti. Ne izberite kar prvega servisa, ampak prej dobro pretehtajte odločitev.

 

Iz iste kategorije: