Modelarstvo.si – modelarstvo od A do Ž

Modelarstvo.si je spletni portal namenjen modelarstvu in zgodovini slovenskega letalstva. Zajema teme, ki so zanimive za začetnike in izkušene modelarje.

Pod zgodovina so objavljeni članki in predstavitve iz naše slovenske letalske zgodovine. Članki so razporejeni v skupine o modelarstvu, balonarstvu, jadralnih in motornih letalih, slovenskih konstruktorjih letal in zanimivih člankov iz naše zgodovine. Opisana je celotna pot bratov Rusjan od prvih začetkov, pa do dela Jožeta Rusjan po Edvardovi smrti. Predstavljena je tudi knjiga Letalstvo na Gorenjskem, ki opisuje zgodovino razvoja letalstva na Gorenjskem, še preden je bilo zgrajeno mednarodno letališče Jožeta Pučnika.

Za tekmovanja nepogrešljive modelarske kategorije so razdeljene po skupinah za letalske, ladijske in raketne modele

Večji sklop predstavlja aerodinamika, ki grafično in preprosto razlaga zakonitosti v aerodinamiki. Od začetne predstavitve aerodinamike, nas popelje do zakonitosti profilov, upora, vzgona, delovanju sil … Ker je aerodinamika veda, ki ji nikoli ne pridemo čisto do dna, se članki počasi dodajajo, skladno z zanimanjem, ki ga lahko spremljamo na forumu na strani. 

Največji poudarek je na načrtih za otroke. Po temah razporejeni članki, se počasi dodajajo in so namenjeni željam otrok po ustvarjanju. Preprostost gradnje in nezahtevni materiali so kot nalašč za otroke v osnovnih šolah, da s svojim znanjem in našimi podrobnimi napotki uspešno izdelajo model. Zaživela je tudi spletna modelarska šola, ki poskuša nadomestiti vrzel v osnovnih šolah, kjer nimajo modelarskega krožka. S pomočjo objavljenih načrtov in foruma je delo lahko zanimivo in uspešno.

Objavljeno je tudi nekaj načrtov za radijsko vodene modele, elektronike in pripomočkov za modelarjenje in veliko člankov z opisom postopkov za gradnjo. Članki so napisani na preprost način in opremljeni z veliko grafičnega gradiva. Velik poudarek na slikah je naš moto, saj slika pove več kot tisoč besed.

Obisk se počasi povečuje in se giblje okoli 300 obiskovalcev na dan. Naša želja je, da stran postane vodilna splošna stran za modelarstvo v Sloveniji, kjer bi vsi, ki jih zanima ta zvrst dobili potrebne podatke, ideje in nasvete.

 

 

Iz iste kategorije: