Prednosti poganjalca pred klasičnim kolesom

 

Poganjalci se pred klasičnimi kolesi razlikujejo že v sami osnovi in sicer se jih poganja z nogami, nimajo dodatnih koleščkov, prav tako ne pedal. Primerni so za vse otroke od 2 leta dalje in predstavljajo inovativno rešitev za učenje lovljenja ravnotežja in upravljanja s kolesom. Postali so zelo priljubljeni tako med mladimi nadobudneži, kot tudi med starši po celem svetu.

 

Klasična kolesa s pomožnimi koleščki so vodljiva predvsem s krmilom, otrok pa nima stika s tlemi, kar je za majhne otroke zelo težavno in nerodno. Velikokrat se je zgodilo, da je otrok grdo padel, ker ni zmogel upravljati kolesa in s tem dobil strah pred vožnjo, kar je posledično pomenilo velike težave pri nadaljnjem učenju.

 

 

S poganjalci je ta strah povsem odveč. Poganjalec je narejen tako, da se otrok usede nanj, zacepeta z nogami in že se pelje, medtem pa je cel čas z nogami v stiku s tlemi, kar mu daje večji občutek nadzora nad vožnjo, več samozavesti in predstavlja veliko bolj varen način uporabe ter učenja.

 

Poganjalci so nastavljivi na dva načina. Sedež in krmilo lahko nastavljamo po višini in s tem poganjalec popolnoma prilagodima Vašemu otroku, samo krmilo pa ima možnost nastavitve obračanja oziroma zavijanja.

 

Pri enostavnem krmiljenju je možnost zavijanja omejena tako, da otrok z nogami osvoji veščine lovljenja ravnotežja in mu krmilo ne more zdrsniti iz rok, kar je za majhnega otroka bistveno lažje, kot če bi moral vrteti pedala. Možnost zahtevnega krmiljenja pa je namenjena otrokom, ki so osnovni princip vožnje s kolesom že dojeli in so pripravljeni na učenje lovljenja ravnotežja s pomočjo krmila.

 

Obstajajo leseni in kovinski poganjalci, kjer gre poudariti prednost in priljubljenost lesenih, saj so bistveno lažji, tehtajo od 3kg – 5kg in tako predstavljajo tako za otroka, kot za starše enostavno in priročno upravljanje oziroma prenašanje.

 

Po višini lahko izbirate med večimi modeli, glede na starost in velikost Vašega otroka, kasneje pa kot že rečeno lahko še dodatno nastavljate višino sedeža in krmila, če ga Vaš otrok preraste in Vam tako ni potrebno kupovati vsako leto novega poganjalca.

 

Sicer je na tržišču več izdelovalcev med katerimi pa izstopajo poganjalci znamke Early Rider. So leseni, premazani in zaščiteni so z netoksičnimi barvami ter tako tudi okolju prijazni, saj je les kasneje primeren za reciklažo. Pri klasičnih kovinskih kolesih in poganjalcih temu ni tako, torej tudi v ekološkem pogledu leseni poganjalci znamke Early Rider sledijo smernicam in trendom.

 

To, da naučimo otroka vožnje s kolesom prav gotovo zelo pripomore k razvijanju motoričnih sposobnosti, sposobnosti kordinacije in lovljenja ravnotežja, kar je za otrokov razvoj ključnega pomena. Ideja poganjalcev je tako velik korak naprej v varnosti in enostavnejšem pristopu k učenju omenjenih veščin na inovativen način.

 

Če želite svojemu otroku najboljše, sebi pa najenostavnejše so poganjalci zagotovo prava izbira za Vas, kar potrjuje priljubljenost te igrače po celem svetu.

 

Iz iste kategorije: