Prednosti VPS strežnikov pred shared gostovanjem

Spletna stran za delovanje potrebuje svoje mesto na strežniku. Zaradi tega morajo lastniki spletne strani najeti oziroma zakupiti gostovanje spletne strani.

 

Poznamo več vrst in paketov gostovanja spletne strani. Gostovanje internetnih portalov zagotavlja, da bo naša spletna stran delovala ves čas. To pomeni 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Seveda se lahko pojavijo razni izpadi, zaradi katerih se server ne odziva, vendar pa se te težave navadno zelo hitro odpravijo. Pri izbiri gostovanja spletne strani je najbolje, da se posvetujemo s strokovnjaki, ki vam bodo znali povedati, za katero vrsto gostovanja se odločiti. Pomembno je to, da poznate vašo spletno stran in presodite njeno vsebino. Samo na podlagi vsebine spletne strani se potem odločimo, katero gostovanje bomo izbrali.

Kakšna je razlika med VPS strežnikom in navadnih, shared gostovanjem?

VPS pomeni Virtual Private Server, kar pomeni, da imamo najet navidezni server, ki ga lahko opravljamo sami ali pa z njim opravljajo najeti strokovnjaki. Kakorkoli že, VPS strežniki so navadno namenjeni za tiste ljudi, ki poznajo delovanje strežnika in lahko z njim opravljajo. Ravno tako so VPS strežniki namenjeni za zahtevne spletne strani. Shared gostovanje je namenjeno različnim spletnim stranem. Gre za en server, ki si ga delite z ostalimi spletnimi stranmi. Ponavadi je za zahtevne spletne strani shared gostovanje slaba stran pri tem, ker lahko privede do preobremenjenosti strežnika in posledično slabo ter počasno delovanje same spletne strani.

 

 

Prednosti VPS strežnikov pred shared gostovanjem so za zahtevne spletne strani vsekakor velike. Odločite se preudarno in tako, da bo vaša spletna stran delovala hitro ter nepretrgoma.

Iz iste kategorije: