Detektorji za večjo varnost v vašem domu

 

Eden od najcenejših in hkrati najnujnejših ukrepov za izboljšanje varnosti v vašem domu, je nakup raznih detektorjev, ki vas opozarjajo na različne nevarnosti. Detektor CO, ki vas opozori na prisotnost ogljikovega monoksida, detektor plinov, ki z glasnim alarmom opozarja na uhajanje plina iz jeklenke ali plinske peči, detektor dima, ki opozarja na dim in hkrati ogenj, so le nekateri izmed njih. Vsekakor pa gre za tri najbolj pomembne in hkrati za komplet detektorjev, ki bi moral biti montiran v vsakem domu.

Ti detektorji nas namreč opozorijo na nevarnosti, ki jih sicer ne zaznamo pravočasno. Ogljikov monoksid je na primer plin, ki je smrtno nevaren, hkrati pa izjemno zahrbten, saj nima ne vonja in ne barve, zato je detektor ogljikovega monoksida edina naprava, ki nas na povišano koncentracijo CO pravočasno opozori in nam lahko reši življenje.  Plin iz jeklenke sicer lahko zavohamo, a včasih se zgodi, da uhaja prehitro, nas pa ni v prostoru z jeklenko, da bi to pravočasno ugotovili. Ustrezen detektor nas na to opozori, mi pa lahko ustrezno in pravočasno reagiramo. Podobno pa velja tudi za dimne detektorje. Če se spomnimo samo na to , koliko požarov se zgodi že zaradi napake v električni napeljavi, nam je hitro jasno, kako zelo pomembno je, da nas ta naprava na prisotnost dima opozori še pravočasno, da lahko ogenj pogasimo preden se razširi.

Takšen komplet detektorjev je izjemno poceni, nakup pa je še posebej smotrn, če pomislimo kako zelo bodo povečali varnost vašega doma.

 

Iz iste kategorije: