Licare.si- eko kozmetika in zdravje

Zdrava nega telesa z Licare.silicare

Zadnje čase se vedno bolj zavedamo, koliko snovi, ki jih vsakodnevno uporabljamo, škoduje našemu zdravju. Številne raziskave v medicini in drugih vejah znanosti, so usmerjene prav v iskanje potencialnih nevarnosti različnih substanc in mešanic le teh. Večina ljudi ima željo poskrbeti za svoje zdravje in se o raziskavah tudi pozanimajo. Tako narašča število zdravju neškodljivih pripravkov, kar se odraža tudi v vedno večjem številu ekoloških trgovin, ki se že nahajajo blizu skoraj vsakega doma. V članku bomo predstavili ekološko kozmetiko za zdravo nego telesa in razloge za nakup le te kljub višji ceni.

Eko kozmetika – cena

Ekološka kozmetika vsebuje snovi, ki so preverjeno zdrave za telo. To pomeni, da se ob uporabi takšnih izdelkov za nego, izognemo slabemu vplivu na zdravje. Seveda je temu primerna tudi cena, saj je za izdelavo zdravega proizvoda potrebnih nemalo ur raziskav ter prilagajanja proizvodnje. Tako je že na začetku proizvodna cena dražja od ostalih proizvodov, pri katerih za proizvodnjo ni potrebne tolikšne mere pozornosti. Prav tako je zaradi slabše obstojnosti in krajšega roka trajanja ekoloških proizvodov potrebno prilagoditi shranjevanje in poskrbeti za prodajo, kar lahko za proizvajalca pomeni večje stroške.

Skrb za naravo in telo


Visoko ceno največkrat odtehta zavedanje, da vsaj z nego telesa dodatno ne zastrupljamo svojega telesa, ter to, da z uporabo eko proizvodov za nego telesa, poskrbimo za naše okolje. Kozmetični izdelki so namreč del vsakega gospodinjstva in se redno znajdejo v odpadnih vodah, ki se stekajo v naravo. Ob nakupu eko kozmetike imamo tako dvojni učinek, česar se zavedajo tudi redni uporabniki le te. Moderni način življenja že tako in tako sam po sebi prinaša določena zdravstvena tveganja in zakaj bi se tem izpostavljali še zavestno vsak dan. To je najpogostejši razlog za nakup ekološke kozmetike. Z nakupom škodljivih produktov po nižji ceni, se moramo tako vedno zavedati, da davek za naše početje plačuje narava. Odločitev pa je seveda na vsakemu izmed nas.

Zobni implantati ali vsadki so nadomestek korenine manjkajočega zoba. Zmotno je prepričanje, da je implantat celoten zob; je le del, ki se nahaja v kosti. Preberi več.

Iz iste kategorije: