Wayteq.si- Navigacija na napravah Android, pametni telefoni in mnogo več!

Navigacijske naprave so že tako nadgrajene, da so fizični zemljevidi praktično le še muzejski eksponati. V poplavi različnih proizvajalcev, se je le težko odločiti, katero napravo izbrati za našega popotniškega vodiča. Funkcije naprav so različne, prav tako se razlikujejo cene le teh. V tem članku se bomo osredotočili na navigacijo za naprave, ki poganjajo operacijski sistem Android in ponudnika Wayteq.wayteq

Vse v enem – prednosti

Naprava, ki nam služi vsakodnevno, lahko postane stalni spremljevalec in pomočnik. Prednost Android naprav je v tem, da ponujajo veliko aplikacij v eni napravi, kar pomeni, da nam ni potrebno kupovati več naprav za različne potrebe, temveč lahko z enim nakupom pridobimo večfunkcijski pripomoček.

Različni navigacijski programi

Android navigacija je možna z več različnimi aplikacijami, ki so razvite v ta namen. Teh je res veliko, čeprav najbrž najprej vsi pomislimo le na Google Maps. Večina izmed programov je brezplačnih, med njimi pa so tudi plačljivi. Cena teh je v primerjavi z nakupom GPS naprave praktično zanemarljiva. Za namestitev aplikacije je pri določenih potrebno kar nekaj prostora, za delovanje pa nekatere porabijo precej delovnega spomina. Tako se prepričajte, da specifikacije vaše naprave ustrezajo potrebam aplikacije. V kolikor napravo kupujete tudi za namene navigacije, se pred nakupom prepričajte o specifikacijah, saj bo morda potreben nakup boljše in s tem tudi dražje naprave, kot ste si jo sprva zamislili.

Android navigacija – pripomočki

Navigacija preko naprav Android je uporabna tako ob hoji po neznanem teritoriju, kot tudi vožnji z avtomobilom. Da nam olajšajo uporabo predvsem večjih, bolj okornih naprav, so proizvajalci le tem dodali različne pripomočke. Tako je možno kupiti posebne ovitke, ki omogočajo lažje rokovanje, kot tudi pripomočke za namestitev naprave na vetrobransko steklo oziroma na armaturno ploščo. Nekatere naprave imajo te pripomočke vključene v ceno, pri določenih pa jih lahko kupimo naknadno. Ti so cenovno večinoma ugodni, dobro pa je tudi to, da imamo veliko različnih proizvajalcev. S tem lahko izberemo prav takšen nosilec, ki ustreza našemu avtomobilu.

https://www.youtube.com/watch?v=W_0-c7DFWXU

Iz iste kategorije: