Zelo veliko ljudi rado kuha, če pa ne, pa vsaj radi dobro jedo. Nekateri kuhajo zase, nekateri pa s svojimi dobrotami radi razveseljujejo svojo družino ali prijatelje, nekateri kuhajo z recepti, spet drugi kar iz glave. Ni ga večjega zadovoljstva, kot videti nasmejano omizje, najlepši občutek je, ko vse obmolkne, sliši se le mljaskanje in občasne pohvale, obvezno s polnimi usti, rahlo neolikano, pa vseeno, kuharja to ne moti.
Seveda ima vsak kuhar svojo specialiteto, ki jo pripravi najbolje in za katero pravi, da ga v pripravi nihče ne more prekositi, pa naj bo to pasulj, pustni krofi, potratna potica ali pa kaj drugega. Občasno pa se vsi podajo v eksperimentiranje, bodisi v iskanje izpeljank jedi, ali pa v iskanje povsem novih okusov. Ni važno, da le z okusno hrano na mizi spet pričaramo nasmeh na lica naših najbližjih, kajne?