Registracija domene

Se želite uporabnikom spleta predstaviti s spletno stranjo? Čeprav lahko do nje pridete cenovno zelo ugodno, je v večini primerov mnogo boljša odločitev, da odštejete nekoliko več in si priskrbite lepo in funkcionalno spletno stran na svoji domeni. Zakaj pravimo na svoji domeni? Ker lahko spletno stran postavite tudi na kakšni izmed številnih brezplačnih platform, kot so npr. Weebly, Wix in Jimdo, kar pomeni, da registracija domene tako rekoč odpade. Vaša stran je v takšnem primeru namreč dostopna kar na poddomeni ene izmed prej omenjenih domen.domene
Spletna stran na poddomeni ima veliko slabosti – prva je vsekakor ta, da ne izgleda profesionalno, saj se še posebej od podjetij pričakuje, da imajo stran postavljeno na svoji domeni. Poleg tega obstaja mnogo manjša verjetnost, da bo spletna stran za iskalne poizvedbe dobro uvrščena v spletnih iskalnikih. In če vas v iskalniku Google ne bo nihče našel, lahko pričakujete veliko manj obiska. Slabost je tudi v manjši funkcionalnosti spletišča, pogosto pa se na takšnih brezplačnih platformah pojavljajo tudi oglasi, na katere nimamo vpliva.
Izkaže se, da je registracija domene praktično nujna. Če želite na spletu nastopiti resno in pustiti profesionalen vtis, potem boste zagotovo morali registrirati lastno domeno. Pomislite, to je pravzaprav super, saj si boste, za razliko od postavitve spletne strani na poddomeni ene izmed brezplačnih platform, lahko izbrali unikatno domensko ime. To pa pomeni, da si boste na dolgi rok mnogo lažje zgradili prepoznavno ime, ki ga bo poznal širši krog spletnih uporabnikov.
Registracija domene ni draga storitev, vsaj v primeru, da se odločite za eno izmed najbolj običajnih domenskih končnic, kot so npr. COM, NET ali SI. Spregledati ne gre tudi končnice EU, ki je zlasti primerna za podjetnike, ki poslujejo mednarodno – na območju Evrope. Za naštete domenske končnice znaša letni strošek nekje okoli 10-15 €. V kolikor pa želite še posebej izstopati, so na voljo tudi druge domenske končnice, zelo priljubljena je npr. ME, saj jo lahko zelo izvirno kombinirate z domenskim imenom.


Ogromno informacij o registraciji domene, podaljšanju, prenosu, izbiri imena, domenske končnice in še mnogo več boste izvedeli na spletni strani Registracijadomene.si. Priporočamo vam, da si preberete tudi prispevke na blogu, saj boste nedvomno našli zanimive informacije, ki vam bodo koristile pred in tudi po registraciji domene.

Iz iste kategorije: