Zaščitimo kožo pred mrazom

Pozimi je naš obraz bolj bled kot v toplih mesecih, ko na koži pusti svoje sledi sonce. Zato pozimi lahko za nego obraza uporabljamo tonirano kremo, ki bo naši koži dala temnejši odtenek in bolj svež videz. Še več pa bomo naredili za kožo na obrazu, če bo krema vsebovala tudi ustrezno zaščito pred sončnimi žarki. Zelo pomembno je, da je krema kakovostna, kajti pozimi koži primanjkuje tudi maščobe. Vzrok je preprost. Ker pri temperaturi pod osem stopinj Celzija lojnice upočasnijo delovanje, se zaščitni plašč iz lipidov tanjša in postaja krhek, saj se odmrle celice množijo.

Koža se sama ne more uspešno boriti proti mrazu, najbolje jo bomo zaščitili pred mrazom s kremami, ki vsebujejo kokosovo ali jojobino olje. Tudi za mešano kožo lahko kupimo primerno kremo, ki bo suhe dele navlažila, mastne pa prevlekla z delci pudra (takšna krema kožo ščiti, ne povzroča pa mozoljev).

Trepalnice in veke

Pogled na naličene oči, obdane z drobci maskare, ni lep niti zapeljiv. Prav tako niso privlačne veke, na katerih so le še ostanki senčila. Ker mora maskara dobro prenesti vsakršno vreme, je najbolje, da kupimo vodoodporno, senčilo za veke, ki je prav tako izpostavljeno vremenu, pa naj bo v obliki kreme. Nekatere vodoodporne maskare vsebujejo vosek, ki kot zaščitni plašč obda vsako trepalnico posebej in jo na videz podaljša. Senčila za veke v obliki kreme vsebujejo tudi puder, zato se dalj časa obdržijo na vekah.

Žilice na licih in nosu

Od svežega zraka pordela lička so privlačna le, če rdečice ne povzročajo kuperoze. To so razširjene žilice, ki se kot mreža širijo po licih in nosu. Nevšečnost nastane zaradi (najpogosteje podedovane) neelastičnosti krvnih žilic na obrazu, posledice so še zlasti opazne ko smo pogosteje izpostavljeni hitrim spremembam temperature (mrzel zrak zunaj in topel v stanovanju). Nadlogo lahko odpravi le zdravnik, sami pa jo lahko prikrijemo. Zdaj že lahko kupimo posebne obstojne kreme s čebeljim voskom v različnih odtenkih, ki kuperoze dobro prekrijejo, hkrati pa kožo tudi negujejo. Če se nam zdi, da se nam po nanosu te kreme obraz preveč sveti, ga prekrijemo s pudrom.

Vas zanima psihoterapija v Mariboru? Preberite si članek na to temo tako da kliknete na povezavo.

Iz iste kategorije: